Recept: Tussengerecht

In de serie ‘Smaakzoekers op wielen’ gaan chef-kok Sharon de Miranda en culinair ondernemer
Nadia Zerouali op zoek naar gezond en lekker eten in de provincie Flevoland. Het tussengerecht is
traditioneel gezien een wat kleiner en lichter gerecht wat mooi past bij vis! En, als we aan vis denken,
dan denken we natuurlijk aan Urk. In de derde aflevering van Smaakzoekers op wielen leren Sharon
en Nadia meer over de traditionele visserij op Urk van gids Jan Ankers, koken ze met snoekbaars uit
het Markermeer en creëren ze een heerlijk tussengerecht midden in een stadswijngaard in Almere.

Ingrediënten - Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte verse snoekbaars
  • verse of ingemaakte druivenbladeren
  • tros rode druiven
  • 150 g roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje witte wijn
  • verse tuinkruiden naar smaak
  • 2 kardemom peulen
  • paar gedroogde rozenknopjes

Bereiding Tussengerecht

Pak de snoekbaars goed in in de druivenbladeren en laat ze op de bbq (of in de hete oven) gaar worden. Leg de tros druiven ernaast en laat deze mee roosteren. Afhankelijk van de grootte van de vis is deze in ca. 30 minuten gaar.

Smelt ondertussen in een pannetje de boter. Voeg een gepeld en gekneusd teentje knoflook toe en blus af met de wijn. Voeg de tuinkruiden, kardemom en rozenknopjes toe en laat even goed doorkoken en het geheel binden. Verwijder de kruiden en specerijen. Serveer de vis met de botersaus.

Tip van Sharon: Eet dit gerecht samen met lokale wijn zoals Look at Life through Rose-Colored Glasses, Rotling 2019 van Life Contains Beautiful Things

Wil je het recept downloaden en uitprinten? Dat kan hier

Alle andere recepten - van onze smaakzoekers