In de serie ‘Smaakzoekers op wielen’ gaan chef-kok Sharon de Miranda en culinair ondernemer Nadia Zerouali op zoek naar gezond en lekker eten in de provincie Flevoland. In de tweede aflevering van Smaakzoekers op wielen neemt stadsecoloog Ton Eggenhuis smaakzoekers Sharon en Nadia mee op pad door het centrum van Almere en gaan ze op zoek naar eetbare natuur. Naast de natuur die ons voorziet van voedsel, worden er natuurlijk op meer manieren voedsel geproduceerd in onze stad. Onze smaakzoekers nemen een kijkje bij verschillende stadslandbouw initiatieven. Van klein naar heel groot! Ze zijn op bezoek geweest bij 'Onze volkstuinen Almere ', 'TuinMoes' en 'Boerderij de Vliervelden', waar ze de lekkerste producten verzameld hebben voor het voorgerecht. Hieronder het recept van onze smaakzoekers.
Ingrediënten stoof
Ingrediënten zuurkool sambal
Ingrediënten salade
Snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten en antroewas in partjes. Fruit de knoflook, uien en antroewa aan. Bak de specerijen en bouillonblokje mee en voeg daarna de tomaten toe aan het geheel. Snijd de bladselderij, platte peterselie en maggikruid fijn en bak deze mee. Snijd de poi, voeg het toe aan het geheel en plaats de deksel op de pan en laat het 5 min stoven op middelhoog pitje. Ondertussen snijd je de suikermeloen in plakjes en voeg je de zachte stukjes toe aan de pan. Laat het nog eens 5 min stoven. Snijd wat madame jeanette naar smaak en roer deze door het gerecht en maak het af met wat vers gesneden bladselderij.
Laat voor de zuurkool sambal de zuurkool goed uitlekken. Bewaar wat van het zuur voor de dressing. Snijd met handschoenen aan de peper fijn of rasp deze. Meng de peper met wat zout en een scheutje olie door de zuurkool.
Pel en snijd voor de salade de ui in halve ringen. Bestrooi met wat zout en masseer zacht. Snijd de choyote en venkel fijn. Snijd de suikermaïs rauw van de kolf. Was en droog de slablaadjes. Maak een snelle dressing van een scheutje zuurkool zuur (of azijn naar smaak) wat mosterd, peper & zout en koolzaadolie. Meng vlak voor het serveren wat van de dressing door de choyote, venkel, mais en rode ui. Verdeel over de slablaadjes, bestrooi met wat verse groene kruiden en eetbare bloemen naar smaak. Sprenkel de rest van de dressing over het geheel.
Wil je het recept downloaden en uitprinten? Dat kan hier